UPUTE ZA KORIŠTENJE ZOOM APLIKACIJE U ONLINE NASTAVI
Preduvjet za korištenje aplikacije je da ste je skinuli s interneta, Google Playa ili Apple Store na medij koji će dijete koristiti za nastavu. Preporučamo da to bude tablet, laptop ili desktop računalo, a ne mobitel radi lakšeg praćenja nastave. Kamera nije nužna ukoliko je nemate, i u tom slučaju dijete će vidjeti nastavnicu i ostalu djecu iz grupe koja imaju kameru, jedino mi ostali nećemo vidjeti nju/njega, ali ćemo se čuti. Preporučamo upotrebu slušalica radi lakšeg zvuka.
1) Prije samog početka sata, na Whatsapp ili Viber dijete će dobiti od nastavnice 2 broja potrebna za logiranje na Zoom meeting (sastanak). Jedan je Meeting ID (9 znamenaka), drugi je Meeting password (6 znamenaka).
2) Sada otvorite Zoom aplikaciju na svom računalu, laptopu ili tabletu. Kliknite na polje JOIN A MEETING.
3) Sada ukucajte 9-znamenkasti broj koji ste dobili od nastavnice na Whatsapp/Viber u polje Meeting ID. Kliknite za potvrdu na JOIN MEETING.
4) Sada se od vas traži 6-znamenaksti broj koji ste dobili u poruci, tj. MEETING PASSWORD. Unesite i lozinku i potvrdite s OK.
5) Sada kliknite na opciju JOIN WITH VIDEO.
6) Zadnji korak je klik na CALL VIA DEVICE AUDIO kako biste omogućili da vas i čujemo u našoj virtualnoj učionici.
7) Na ekranu biste sada trebali vidjeti video slike svih koji trenutno sudjeluju na satu, tj. meetingu (sastanku), nastavnicu i ostalu djecu.
8) Kada sat bude gotov, jednostavno se odjavljujete klikom na LEAVE (NAPUSTI) koji je crvenim slovima upisan obično u desnom gornjem uglu ekrana.

Ne zaboravite imati sa sobom knjige i bilježnicu. Zoom aplikacija nudi i bijelu ploču po kojoj će im nastavnica moći i pisati tako da se će biti i korisno i zabavno.
Očekujemo vas od utorka, 16.3.2020. u našoj novoj virtualnoj učionici! Nastava će se odvijati u uobičajenim terminima.